27 Eylül 2008 Cumartesi

Saglam'dan B.Belediyespor Hakemine Tepki


Beşiktaş'da ağızları bıçak açmıyor! Teknik patron Sağlam, hakemin koridorlarda söylediğini anlattı, durum vahim!
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Büyükşehir karşısında 1-0 önde oldukları dönemlerde final paslarını iyi yapamadıklarını ve bundan dolayı istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Sağlam, iptal edilen golle ilgili olarakta hakemin itirafını anlattı.


Ertuğrul Sağlam, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, ligin 5. haftası sonunda 2 puan yitirdiklerini belirterek, ''Beklemediğimiz puan kayıpları oldu. Maç öncesi moral motivasyon üst seviyedeydi. Maçla alakalı çok hoş duygularımız vardı. Skor 1-0 iken final paslarını iyi yapsak farkı açabilirdik. Ancak 2 puanı kaybettik'' dedi.

İşte Sağlam'ın söyledikleri;

Sonuç bizim için üzüntü verici: İyi oyunumuzu maçın geneline yayamamak üzüntü verici. İkinci yarıda da kullandığımız yan toplarda net pozisyonlarımız vardı ama yapamadık. 2 tane filelere giden topumuz vardı. Biriyle alakalı çok iyimser değildik. Ama hakemin vermediği bir pozisyon var. Kimle konuştuysak herkes net şekilde 'Gol' dedi. Şayet öyleyse yazık oldu. Ligde geçen sezon bu sıkıntılar vardı. Sıralamayı 1 puanın veya 1 golün etkilediğini düşünürsek bu konuda çok sıkıntılar yaşayan bir takım olduk. Pozisyon olumsuz şekilde değerlendirildi. Puanımız gitti. Gol olup da hakem böyle değerlendirdiyse yazık oldu.'

Toparlanmamız lazım: Bu maçın olumsuz etkilerinden sıyrılıp tam anlamıyla bizi gruplara taşıyacak maça hazırlanmalıyız. Bunu da yapacağız. Bizi zorlu bir rakip bekliyor. Bunun üstesinden gelmek için toparlanmamız gerekiyor'' diye konuştu.

''HAKEM 'KUSURA BAKMAYIN' DEDİ
Nobre'nin attığı golü saymayan hakem Bülent Yıldırım ile bir konuşma yapıp yapmadıkları sorusunu üzerine Sağlam, ''Bir konuşmamız olmadı. Ancak koridorda sadece 'Kusura bakmayın' dedi. Bunları geçen sezon çok dinlediğimiz için alışığız'' diye yanıtladı.

Maçın ortamı konusundaki soruyu yanıtlayan Sağlam, şunları söyledi:

''Maç oynamak için çok olumsuz hava vardı. Seyirci olmadı. Bu olmayınca işin zevki olmuyor. Seyircinin olmaması için de herkes elinden geleni yaptı. Tam iftar saatinde, uzak mesafeye koyunca, bir maçta herkesin beklediği gibi futbol oynamak için olumsuz bir atmosferin olduğunu düşünüyorum. Hoş olmadı. Ama bizim gibi takımların 'Seyirci yoktu, rüzgar vardı, saha uzaktı' gibi gereksiz mazeretlerin arkasına sığınmaması lazım. Her şekilde bütün engelleri geçmek zorundayız. Bu, hakem faktörü olsa bile. Hakem, kötü bir maç yönetse bile aleyhimize gelişen olayların üstesinden gelmeliyiz.''

Son maçlarda forma giymeyen Ali Tandoğan konusundaki soruyu ise Sağlam, ''Ali Tandoğan'ı Antalyaspor maçında oynattık. Kadroda yer veremedik ardından. 22 kişilik geniş kadro var. Üzülerek de olsa çok iyi çalışan ve iyi durumda olan oyuncumuzu bile kadroya alamıyoruz. Bu demek değildir ki ondan memnun değiliz, onu bir kenara atmışız'' diye yanıtladı.

Beşiktaş, yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla Metalist Harkov maçının hazırlıklarına başlayacak.

Beşiktaş Haberleri

25 Eylül 2008 Perşembe

Kazim Kanat'i kaybettik !!!


Beşiktaş'ımızın unutulmaz yorumcusu,Kazım Abi'mizi kaybettik.Nedeni solunum yetmezliği olarak açıklandı.Allah rahmet eylesin...Unutmayacağız seni abi...!
Şimdi sizlerle forzabesiktas sitesinden alıntı olan Kazım Kanat'ın son eserlerini paylaşacağım.

Kazım Ağabeyimiz'den Satırlar:

Son Yazısı:

Başımı alıp gittim de ne oldu!

Hikâyenin sonu şöyleydi: Hani doktorlar, kanser tedavim için beni hastane odasına mahkûm etmişlerdi ya... Ben de başımı alıp Bodrum'a gitmiş, hayatımı bir yelkenlide geçirmeye başlamıştım ya... Harika bir yazdan sonra bir otelde kaldım. Klimayı açıp, keyif çattım. Sonrası ne oldu? Ne olacak, kuyruğu bacaklarımızın arasına kıstırıp, hastaneye geri döndük. Hem kanser hem de zatürree olmuşum. Kanseri yendik! Zatürreede dalga geçtik! Ama... Aması şurada... Anlatayım... Kanseri bir kez daha yenmenin mutluluğunu yaşarken, mutsuz oldum. Bodrum'da cehennem gibi sıcakta ilk kez bir şey yaptım. Eşim Sevinç için yaptırdığım klimayı çalıştırdım, karşısında uyudum. Sonuç felaket! Bir süre sonra nefes alamaz, yürümekte zorluk çeker oldum. Oğlum Mesut'un yemin töreni için gittiğim Kars'ta yüksek rakımda kötü oldum. Hikâyenin şimdiki sonu şöyle; ciğerlerime klimadan dolayı virüsler girmiş, mantarlar oluşmuş. Sürekli antibiyotik ve oksijen tedavisiyle ben değil, doktorlar savaşıyor. Komik olan da şu: Bir mantarı yenmek, kanseri yenmekten biraz zor olacak. Okurlara! Kimsenin moralini bozmak istemem. Hele benim, kanser yoldaşlarımın asla... Zaten onlara güzel haberlerim var. Kanseri 'akıllı bomba' ismi verilen bir ilaçla yendim. Elim kalem tutunca söz, her şeyi yazacağım. Biraz sabır ve anlayış, lütfen. Biliyorum ki ben sizler için umudun umuduyum! Teslim olmak yok, geri çekilmek yok. Savaşa devam! Sevgili okurlar! Ne zaman iyileşirim bilmiyorum. Tek bildiğim şey, yazabileceğim an yazacağımdır. Özel mesaj: Bu, hastane odasından yazılan belki de çok duygusal, belki de okurları ilgilendirmeyen mesajdır. Bu mesaj benim her zamanki dostum Hıncal ustaya. "Beni niye aramadın?" deme. Ama sana ulaşmam ancak bu şekilde oluyor. Ulaşsam bile konuşamam ki! Hıncal ağabey, bir aydır, hastayım kimselere söylemedim. Şu zor günlerimde kırıcı ve incitici söz ve yazıların (Benim üzerimden, benim iyileşmem için çırpınan Genel Yayın Yönetmenim Ergun Babahan'ı eleştirmen de şık değil) beni ve seni sevenleri çok üzüyor. "Kardeşim," dediğin Kazım'ı 40 yıldır binlerce yazısından tanırsın. Bilirim seversin de... Bir söz için bana düşman oldun. Ricam şudur; şimdilik biraz bekle, lütfen. İyileştikten sonra o kırıcı ve incitici eleştirilerini yapmaya devam edersin. O zaman bile tek kelime söylemem! Öyle değil mi Öcal ağabey, Haşmet kardeş?

12.12.2003 Tarihli Çarşı Konulu Yazısı:

Beşiktaş'ın cesur kalbi Çarşı'ya laf yok!

Efendim; Beşiktaş tribünlerinde bir yanlış olsa, hedef: Çarşı! Herkes bilsin ki Çarşı; Beşiktaş'ın cesur kalbidir. Yaşamları, Beşiktaş'a endekslenmiştir. Para ile asla işileri yoktur. Bunları şunun için yazıyorum; Chelsea maçı için Beşiktaş'ın uçağına taraftar da alındı. İşte o taraftarlar arasında bazıları alkol sınırlarını zorlamışlar. Saldırgan olmuşlar, çirkinleşmişler Beşiktaş'a ihanet etmişler. İşte bu olayın acı faturası Çarşı'ya mal edilmek isteniyor. Ben ise buna itiraz ediyorum; Çarşı'lı olan Beşiktaş'a zarar verecek hiçbir şey yapmaz. Asıl tehlike şu; Beşiktaş uçaklarına yönetici paralarıyla binip, futbolcuya akıl veren, gazeteciyi tehdit eden, Beşiktaş'ı kullanarak toplumda bir yer edinmek isteyen kravatlı beyler var ya. Asıl tehlike onlar!

21 Eylül 2008 Pazar

Besiktas:3 G.Antep:0 Mac Videosu Izle

Beşiktaşımız T.Süper Lig'de kendi evinde,İnönü'de oynadığı maçta Gaziantepspor'u 3-0 yenerek liderliğe oturmuştur.Şimdi sizlerle malum maç videosunu paylaşıyorum.Bu arada golleri sırası ile; Bobo,Serdar Özkan ve Mert Nobre attı.Ayrıntılı bilgileri Unibjk.net adresinde bulabilirsiniz.


18 Eylül 2008 Perşembe

Metalist Kharkiv:0 Besiktas:1 Macin Videosu Canli izle

Metalist Kharkiv:0 Beşiktaş:1 Maçının canlı videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.Haber özetlerini ve bu maçın detaylı resimlerini Unibjk anasayfasında bulabilirsiniz.Uefa kupasındaki tüm maçları canlı izlemek için Unibjk.net e girin !

15 Eylül 2008 Pazartesi

Ayhan Optur'dan iyi haber gecikmedi

Klübümüzün fahri doktoru Ayhan Optur'dan iyi haber geldi..
Beşiktaş Kulüp doktoru Ayhan Optur, Siyah-Beyazlı takımda sakatlığı devam eden futbolcularla ilgili bilgi verdi

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. turunda 18 Eylül Perşembe günü deplasmanda Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımıyla yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başlarken, Gökhan Zan, Holosko ve Serdar Özkan'ın Salı, İbrahim Toraman'ın ise Çarşamba günü takımla çalışmalara başlayabileceği açıklandı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, Trabzonspor maçında yer alan oyuncuların koşu yaparak antrenmanı tamamladığı bildirilirken, diğer futbolcuların 5'e 2 pas çalışmasından sonra yarım sahada çift kale maç yaptıkları ifade edildi.

Antrenmana sakatlıkları bulunan İbrahim Toraman, Gökhan Zan, Holosko ile Trabzonspor maçında baldırına darbe alan Serdar Özkan'ın katılmadığı belirtildi.

Bu arada kulüp doktoru Ayhan Optur, Gökhan Zan, Holosko ve Serdar Özkan'ın yarın, İbrahim Toraman'ın ise Çarşamba günü takımla çalışmalara başlayabileceğini açıkladı.

Siyah-beyazlı takım, Metalist Kharkiv maçı hazırlıklarını yarın yapacağı antrenmanla sürdürecek.

Besiktasin Carsi Grubuna Ne Oldu?

Beşiktaşımızın Çarşı Grubunda ki Değişiklikler !
Müthiş iddia... Çarşı’yı siyaset mi böldü? başlıklı haberi sizlerle paylaşıyorum sayın okurlarımız..

Beşiktaş camiası bu ilginç iddiayla çalkalanıyor: Bazı gruplar taraftarı tehdit ediyor, yöneticiler bilet dağıtmaya mecbur bırakılıyor.

"YENİ ÇARŞI ESKİSİNİ BİTİRDİ"
Kısa bir süre önce kendisini lağvettiğini açıklayan ÇARŞI taraftar grubunun bu kararı neden aldığına kimse bir anlam veremedi. Kimileri "reklam amaçlı" yorumunu yaparken, ÇARŞI kendisini lağvediş sebebini "yönetimin ve camianın üzerine çıktığı" iddialarına son vermek olarak açıklamıştı. Ancak www.gazeteport.com adlı sitede yer alan bir iddia Beşiktaş camiasını karıştırdı. Sitedeki habere göre eski siyasi sabıkalılardan oluşan ve kendilerine 'Yeni Çarşı' adını veren bir grup, Alen ve arkadaşlarına baskı yapmıştı.

"ALEN ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ"İddialar korkunç: Sözü edilen 'Yeni Çarşı' grubu 18 Eylül'de İnönü Stadı'nda oynanacak olan Beşiktaş-Metalist maçında tribünde gövde gösterisi yaparak, camiaya "Artık bizim sözümüz geçecek" mesajı verecek. Bu gelişmelere bağlı olarak Alen Markaryan'ın Trabzon'a gitmemesi konusunda tehdit edildiği de iddia edildi. Geçtiğimiz yıl Trabzon'da oynanan maç esnasında da bazı taraftarların Hrant Dink cinayeti zanlısı Ogün Samast benzeri şapkalar giyerek Beşiktaş'ın tribün lideri Alen'i ölümle tehdit ettiği iddia edilmişti. Alen dünkü maça gitmedi.

11 Eylül 2008 Perşembe

BJK Carsi duvar yazilari resimleri

Bir çarşı forum sitesinden bulduğum 4 adet ÇARŞI sprey boyaları resimlerini sizler ile paylaşıyorum.Bu alemde ÇARŞI ölümüne KARŞI !



10 Eylül 2008 Çarşamba

Besiktas-Carsi Marslari 2

Komikim com forumlarındaki bir arkadaşımızın yazdığı Beşiktaş marşlarının 2. bölümüni sizlerle paylaşıyorum.İyi okumalar Bjk'lı arkadaşlar.
beşiktaş marşları
Semtimiz erkek semti aşık eder herkesi,
Üzerimden eksilmesin bayrağımın gölgesi,
İste biz kotu günde hep omuz omuzayız,
Övunmek gibi olmasın biz Karakartallıyız!!..

Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim,
Söyle Senden Başka Kimim Var Benim,
Seninle Aglarim Seninle Gulerim,
Soyle Senden Baska Kimim Var Benim..

-----------------------------------

Besiktasim Sen Cok Yasa,
Canim Feda Olsun Sana,
Hicbirseye Degisilmez,
Senin Sevgin Bu Dunyada!!


---------------------------------------------

Ne Para Ne Manita Nede Araba,
Cokda Umrumda Bu Dunya,
Duysun Alem Boyle Aski,
Bu Alemde Kral Carsi!!


---------------------------------------------

Sömürüler Bitmez,Savaslar Bitmez,
Isteyen [Savasa] Girer Hiç Farketmez,
Bu alemde ÇARSI Savasa Karsi,
Saddam Affeder, ÇARSI Affetmez!!!

Bjk sitesi; Unibjk.net'tir.

Besiktas-Carsi Marslari 1

Buraya bildiğim tüm tezahüratlar yazıyorum. Hepsini kendim yazdım kimsenin şüphesi olmasın... demiş komikim com forumlarındaki bir Bjk taraftarı arkadaş.Teşekkür ederek,yazdıklarını yayınlıyorum.

KadıKöy'de DepreM oLdu aLLaH KoRusuN
KarTaLım ACI Fener'e Ne oLurSun,
iNanMaYan ALi AYDIN'a SorSun,
NasıL Koydu ama AhMet DurSun..


Şampiyonluk hasretiyle çok çile çektik
Geceleri uyumadan sabahlar ettik
Uçurumlara düşmeden tut elimizi
Şampiyon ol Beşiktaş'ım mesut et bizi


Bize fizigi yanlis ogrettiler...
Insan sesi ucak sesini bastiramaz dediler...
Onlar inönü'yü gormediler...

Bize hayat bilgisini yanlis ogrettiler.
Yerli mali, yurdum mali kullan dediler.
Onlar nouma'yı gormediler...

Bize matematigi yanlis ogrettiler
Kale direklerinin acisi 90 derecedir dediler
sergenin 95 çaktıgını bilemediler

Bize muzigi yanlis ogrettiler
En zor olani cok sesli korodur dediler
Onlar 4500 kartalı aynı anda gormediler...


Bize turkuleri yanlis ogrettiler.
Lorke lorke lorke dediler.
Onlar nouma'yı gormediler..


Bize edebiyati yanlis ogrettiler.
En guzel eserler aruzla yazilir dediler.
Onlar besiktas siirlerini dinlemediler...


Bize cografyayi yanlis ogrettiler.
Sambacı kızları meshur dediler.
Onlar Alex'i hic gormediler...

Bize efsane asklari yanlis ogrettiler.
Kerem'le Asli, Ferhat'la Sirin dediler.
Onlar besiktas sevdasini hic bilmediler...

Bize bir tek seyi dogru ogrettiler..
En buyuk beşiktaş, baska buyuk yok dediler...
-----------------------------------
Çarşıyiz biz Çarsı,
Meyhaneler evimiz,
Sokaklar mekanimiz,
Sarab siseleri sermayemiz,
Dinle sosyete kizi iyi dinle,
Çarşı severse kimse tutamaz,
Çarşı aglarsa kimse susturamaz,
Çarşı kaybolursa kimse bulamaz,
Dinle sosyete kızı iyi dinle,
Herkes Çarşı olamaz..

8 Eylül 2008 Pazartesi

Serdar Kurtulus ile Soru-Cevap

Forzabesiktas.com adlı Çarşı Grubunun Resmi sitesindeki Serdar Kurtuluş ile ilgili çıkan haberi paylaşıyoruz.Saygılar Unibjk.net Beşiktaş...

Sakatlığı nedeniyle geçtiğimiz sezon formasına hasret kalan Serdar Kurtuluş, artık iyileşti. Eski formuna kavuşmak için yoğun bir çalışma içine giren genç futbolcumuz, yaşadıklarını Beşiktaş Dergisi'nin Eylül 2008 sayısındaki röportajında anlattı.

Beşiktaş’a geldikten sonra kısa sürede yakaladığı şansı iyi değerlendiren ve sahada bir yıldız gibi parlayan Serdar Kurtuluş, geçtiğimiz sezon şanssız bir sakatlık yaşadı. Aylarca formasına hasret kalan Serdar, artık iyileşti. Sakatlığı geçtikten sonra eski formuna kavuşmak için yoğun bir çalışma içerisine giren genç futbolcu, o zor günlerini dergimize anlattı.

Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlığın nüksetmesi nedeniyle formasına hasret kalan ve bu yüzden çok acı çeken Serdar için artık o günler geride kaldı. İlk geldiği sezon gösterdiği performansından daha iyisini ortaya koymak için tatilde bile canla başla çalışan genç futbolcu, sakatlık süreci, mevkii değişikliği, kamp dönemi ve yeni sezon ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Günlük hayatta “içine kapanık” bir insan olan Serdar, dergimize içini döktü.

Gelmeden önce ve sonra Beşiktaş’ın senin için ifade ettiği anlamda değişiklik oldu mu?
Öncelikle şunu söylemeliyim gelmeden önce Beşiktaş’ın renklerini çok seviyordum. Beşiktaş, çok büyük bir kulüp. Buraya geldiğinizde kendinizi gösterebilme ve Milli Takım’a seçilme şansınız yükseliyor. Geldikten sonra bunu daha iyi gördüm. Ayrıca burada sizden sürekli başarı isteniyor. Kötü oynama şansınız çok az. Bir futbolcunun sorumluluğunun büyük takımlarda daha fazla arttığını düşünüyorum. Manevi düşüncelerimin yanı sıra kariyerim açısından da çok büyük bir adım olarak görüyorum.

Geldikten sonra yedek kaldığın günler oldu. O zamanlar “Gencim, daha zamanı var” diye mi düşünüyordun yoksa üzülüyor muydun?
Zaten ilk geldiğimde çok büyük bir heyecanım vardı. Biraz buna yenik düştüm. Yedek kaldığım için üzülmüyordum. O zamanki Teknik Direktörümüz Tigana bana güvendi ve formayı verdi. O’na bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisini mahcup etmedim. Ben maç oynadıkça iyi olan bir futbolcuyum, yapım böyle.

Kleberson’un sakatlanmasıyla forma şansı buldun. Futbolda “Bir futbolcunun şanssızlığı diğerinin şansı olabilir” denilir ya da “Sahadakilerin galibiyeti, yedek kulübesinin mağlubiyetidir”. Bu konuda ne söylemek istersin?
Bir futbolcu yetenekli olabilir ama şansının da yanında olması gerektiğini düşünüyorum. Allah’ın kısmet etmesi ve gelen şansı da iyi değerlendirmek lazım. Şansını değerlendiremeyenler de suçu kendinde aramalı diye düşünüyorum. Ben bu şansı iyi değerlendirdim ve iyi maçlar çıkarınca forma bende kaldı. Ama dediğiniz gibi Kleberson’un sakatlanması üzerine bu şansı yakaladım. Sonuçta sakatlık, her futbolcu için kötü ve şanssız bir şey. Takımda 24-25 futbolcu var ve herkes sırasını bekliyor. Belki yedekte bekleyen kişi, senle aynı seviyede olabilir ama hocanın tercihi önemlidir. “Sahadakilerin galibiyeti, yedek kulübesinin mağlubiyetidir” cümlesiyle ilgili şunu söylemek istiyorum; ben galibiyetlerde yedek kulübesindeyken de, saha içindeyken de aynı derecede seviniyorum.

İlk oynamaya başladığında çok heyecanlandığını söyledin. İlk röportajlarında tecrübe kazandıkça bu heyecanı atlatacağını söylüyordun. Hala maçlarda heyecan duyuyor musun?
İnönü Stadı’nın atmosferine alışınca heyecanımı yendim. On binlerce insanın önünde futbol oynuyorsunuz. Şu anda da oyunuma yansıyacak bir heyecan değil ama her zaman heyecan duyuyorum. Zaten o heyecanı kaybettiğiniz zaman olay bitmiştir.

Forma şansını çok iyi kullandın. Herkes Beşiktaş’ın genç bir yıldız kazandığını konuşuyordu. Bu çıkışı neye borçluydun?
Benim için önemli olan oynarken istikrarı yakalamak. Bir kötü, bir iyi oynamak olmaz. Maçlarda da genelde pas hatası yapmamaya, daha çok mücadele etmeye ve üst seviyede bir istikrar yakalamaya çalıştım.

Ayrıca yapılan yorumlarda da senin “40 yıllık Beşiktaşlı gibi” oynadığın söyleniyordu. Bu kadar çabuk adapte olmanın altında yatan şey neydi? Yetenek mi, çalışmak mı?
Ben soğukkanlı biriyim. Yapımda bu var. Heyecanım olur ama bunu kısa sürede atlatabilirim. Bunun dışında zaten yetenekli olmasanız böyle bir takıma gelemezsiniz. En önemlisi çalışmak ama soğukkanlı olup yeteneklerinizi sergiledikten sonra gerisi geliyor.

Ertuğrul Sağlam seni ön liberodan sağbek’e kaydırdı. Bu bir performans düşüklüğü yarattı mı sende?
Bir sezon ön libero oynadım. Sağbek benim bildiğim bir mevkii. Her futbolcu gibi ben de mevkiim değişince 1-2 maç alışma süresi yaşadım. Zaten bir süre sonra da sakatlık yaşadım ve bu durum her şeyi alt üst etti.

İki mevkii arasındaki farklılıklar ve zorlanmana sebep olan şeyler neydi?
Çok fark var. Beşiktaş’a gelmeden önce ben hiç ön liberoda oynamamıştım. Alışmam için 3-4 maç geçti. Bir kere orta sahada kendini geliştirmek adına çok şeyler yapabilirsin. Sağbekte çıkacağın ve döneceğin zamanı iyi bilmek zorundasın. Kademe anlayışının iyi olması lazım. Oyuna sürekli katkıda bulunmalısın.

Hayatında ilk kez, geçtiğimiz sezon bu kadar uzun süreli bir sakatlık yaşadın değil mi? Bu süreci anlatır mısın?
Evet, içeride 1-0 yenildiğimiz Porto maçında sakatlandım. 3-4 hafta dinlendim ve ardından tekrar aynı yerden sorun yaşadım. Sonra tam iyileştim derken maça çıktım ve daha 8. dakikada yine aynı yerden yırtılma oldu. İdmanlar aksamaya başladı. 3-4 hafta dinlene dinlene epey zaman geçti. Her sakatlığım beni geriye atıyordu.

Sakatlık süreci psikolojini yıprattı mı?
Elbette... Çok üzülüyordum. Ben içine kapanık biriyim. Hatta ağladığım günler de oldu. Bir türlü iyileşememek sinirlerimi bozuyordu.

Sakatlık sebebinin “yorgunluk” olabileceği de konuşuluyordu.
Olabilir... Doktorumuz daha iyi bilir ama aşırı zorlamadan tendonlarım yırtıldı. Tendom yırtılması da zor iyileşiyor.

Normalde kendine dikkat eden bir futbolcu musun?
Tabii ki kendime dikkat ederim. Mesela ilk geldiğim sezon oynadığım maçlara bakın, ben kolay kolay sakatlanmayan bir futbolcuyum.

Bunun için kendine koyduğun kurallar nedir?
Her futbolcu için aynı kurallar geçerlidir. Her futbolcu özel yaşantısına dikkat etmelidir. Dinlenme sürecini, yemek öğünlerini ve uykunu iyi ayarlamalısın.

Bir de senin Marsilya maçında oruç tutman nedeniyle kan şekerinin düştüğü iddia edilmişti.
O çok yanlış bir bilgiydi. Ben zaten oruç tutmuyorum ve o zaman da tutmuyordum. Yan topa ters bir şekilde kafa vurduktan sonra gözlerim hafiften karardı ve sonra da değiştirilmemi istedim. Maç sonrasında kan şekerime de baktılar ama normaldi.

Sakatlık sürecin bittiğinde eski performansınla oynayacağına ilişkin inacın ne durumdaydı?
Sadece sağlığıma tekrar kavuşmayı düşünüyordum. Sonuçta ben çalışmayı seven biriyim ve çalışarak aynı performansı yakalarım diye düşünüyordum. Zaten sezon sonunda iyileştim ve az oynadım. Geçen sezonki sayfayı tamamen kapatmıştım. Kendimi yeni sezona hazırlamaya başlamıştım.

Biraz da kilo almıştın...
Evet... Sakatlanmadan önce 80 kiloydum. Bu süreçte 86 kiloyu gördüm. Bu da normaldir. Ama şimdi zayıfladım.

Şimdi performanısının hangi noktasındasın?
Ufak tefek eksikliğim var. Yoğun idmanlar yaptık. Artık çalışmamızın karşılığını almanın zamanı geldi.

Kondisyon eksikliğin olduğunu düşünüyor musun?
Hayır, düşünmüyorum. Kamp döneminde bu konuda gayet önemli çalışmalar yaptık. Günde genelde iki idman yapıyorduk ama üç idman yaptığımız zamanlar da oldu. Ayrıca tatilde de boş durmadım. Hem tatilimi hem de antrenmanlarımı yaptım ve verilen programı uygulamaya çalıştım.

Kamp dönemini nasıl değerlendiriyorsun?
Geçirdiğim en güzel kamplardan biriydi. Herkes birbirine kenetlendi bu süreçte. En önemlisi ortam çok güzeldi. Yorucu olduğu kadar neşeliydi. Herkes birbirine çok eğlenceli şakalar yapıyordu. Birbirimizi ıslatmalar olsun, doğumgünü kutlamaları olsun, hepsi çok güzeldi.

İyi bir kamp dönemi, kenetlenme gibi etkenler elbette şampiyonluk yolunda çok önemli. Ayrıca aranıza yeni katılan futbolcular da var. Bütün bunlar çerçevesinde yeni sezonla ilgili neler söylemek istersin?
Üçüncü hafta Trabzonspor maçımız var. Lige iyi başlarsak, iyi gider diye düşünüyorum. Evet, özellikle defans bölgesine transferler yapıldı. Yeni transferlerin de Beşiktaş’a önemli katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Senin gibi genç futbolcular var takımda. Sence bu gençler de senin gibi bir patlama yaşayabilir mi?
Özellikle Aydın’ın patlama yapmasını bekliyorum. Gerçi ben gençlerin hepsinin oynamasını ve başarılı olmalarını istiyorum.

Dışarıdan bir gözle kendini mercek altına alsan, neler söylersin?
Hiç böyle bir şey düşünmedim, aslında dışarıdan izleyenler bunu daha iyi görebilir.

Yine de bir şeyler söyleyebilirsin bence...
(Bir süre düşünüyor) Fiziğimin ilk başta göze çarpması lazım. Yaşıma göre fiziğimin iyi olduğunu düşünüyorum. Belki oyun anlayışım iyi gözükebilir. Ama dediğim gibi bu soruyu yanıtlamam çok zor.

Peki son sorum; bu sezon Beşiktaş tribünleri nasıl bir Serdar Kurtuluş izleyecek?
İlk geldiğim sezonda olduğu gibi, her maç üstüne koyan bir Serdar olarak beni izlemelerini istiyorum.

Bjk-Shaktar maçı resimleri

Beşiktaş-Shaktar Donetsk maçında aldığımız 2-0 lık üstünlüğün bjk.com.tr resmi sitesinde yayınlanmış olan resimlerini sizinle paylaşıyoruz.







Besiktas:2-Shaktar Donetsk:0 Hazirlik Maci

Futbol Takımımız, milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Ukrayna takımı Shakhtar Donetsk ile BJK İnönü Stadı'nda oynadığı hazırlık maçını 1. dakikada Nobre ve 74. dakikada Ayhan Tuna Üzümcü'nün golleriyle 2-0 kazandı.
BJK İnönü Stadı'nda oynanan maçı Özgür Yankaya yönetirken, taraftarlarımız tribünlerdeki yerlerini alarak oyuncularımıza tezahüratlarla destek verdi.

Eski teknik direktörlerimizden Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk ekibini BJK İnönü Stadı'nda ağırlayan Siyah-Beyazlılarımız sahaya şu 11 ile çıktı: Rüştü Reçber, Sivok, Tello, Nobre, Seric, Ali Tandoğan, Necip Uysal, Ekrem Dağ, Delgado, Cisse, Tuna Üzümcü.

Karşılaşmaya iyi başlayan Takımımız, henüz 1. dakikada Delgado'nun ortasında Nobre'nin kafa golüyle mücadelede 1-0 öne geçti. Golden sonra rakip kalede çeşitli pozisyonlar bulan Takımımız, bunları değerlendiremedi. 35. dakikada rakip oyuncu Fernandinho ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İlk devrede Shakhtar Donetsk ekibinin ataklarında savunmamız başarılıydı. İlk 45 dakika 1-0 üstünlüğümüz ile tamamlandı.

Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, ikinci yarının başında Tello, Delgado ve Seric'i oyundan alırken bu oyuncularımızın yerlerine İbrahim Üzülmez, Bobo ve İbrahim Toraman'a görev verdi.

İkinci yarıya da iyi bir başlangıç yapan Siyah-Beyazlılarımız, ilk dakikalardan itibaren rakip kaleyi baskı altına aldı. Üst üste tehlikeler yaratan Futbol Takımımız, ilk dakikalarda aradığı ikinci golü bir türlü bulamadı. 61. dakikada Cisse ve Rüştü Reçber oyundan çıkarken yerlerine Korcan Çelikay ve Ali Kuçik girdi. 74. dakikada ise sağ kanattan kullanılan serbest atışta topla arka direkte buluşan Ayhan Tuna Üzümcü, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Ekibimiz 2-0 öne geçti. Golden sonra Necip Uysal yerini Saim Çelik'e, Ali Tandoğan Oğuz Ceylan'a ve Ekrem Dağ da Ömer Sümer'e bıraktı.

Mücadelenin ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Siyah-Beyazlılarımız, Shakhtar Donetsk ile oynadığı hazırlık karşılaşmasından 2-0 galip ayrıldı.

1 Eylül 2008 Pazartesi

Carsi Grubu Ne Yapmaz?



Çok güzel bir şiiri daha sizlerle paylaşmaktan kıvanç duyarım sayın site sakinleri :)

Çarşı ne yapmaz

şekil için atkı polar yapmaz ÇARŞI
rakip takım atkısını takmaz ÇARŞI

para için falan filan yapmaz ÇARŞI
yasa masa kural mural takmaz ÇARŞI

aşkı için ölümlerden kaçmaz ÇARŞI
doğru bildiği yollardan sapmaz ÇARŞI

beşiktaştan başkasına tapmaz ÇARŞI
padişahım sen çok yaşa yapmaz ÇARŞI

özgürlükçü demokratik ruhtur ÇARŞI
iyi okusunlar ulan BUDUR ÇARŞI ..

Saygılar,Sevgiler..

Çarşı anlatılmaz,yaşanır..

Çarşı anlatılmaz yaşanır sevgili Unibjk.net okurları..Ama size ufak bir kıyak geçerek şu mısralarla onu anlatmaya çalışacağım..(not:şiir alıntıdır :))

Bir güLdük, bin ağLadık
Ne vazgeçtik sevdandan,
Ne isyan ettik aşkına...

Bazen sevda türküLerinden nağmeLerLe anLattık sana,
Bazen içimizde kopan fırtınaLarı beste yaptık aşkına…

SevdikLerimizden koptuk,
AiLemizden horLandık,
Ne arkadaşLarımız anLadı bizi,
Ne de biz can gibi sevdikLerimizi…

BEŞİKTAŞSIN SEN BİZİM CANIMIZ derken
Harbiden diyorduk, haybeden değiL
Sana geLen, bize geLiyordu
Canımızı acıtıyordu,
DaLımıza basıyordu…

ANLATAMIYORUZ YAŞIYORUZ
Yazarken asi ve bir o kadar asiL pankartLarımıza
İstedik ki anLamasaLarda saygı duysunLar
Bize, sana ve aşkımıza…

Ne saygı gördük yaratıLanLardan,
Ne takdir,
Sadece sevdik seni, kimseLere anLatamadan,
KimseLere öğretemeden,
Ve kimseLere aLdırmadan…

Çünkü sen sadece YAŞANIRSIN BEŞİKTAŞ’ım
ANLATILAMAZSIN...

Carsi Fenerbahceye Karsi !

FENERBAHÇE EN SON TÜRKİYE KUPASINI ALDIĞINDA KİM KAÇ YAŞINDAYDI ?
1. Volkan Demirel Doğum tarihi: 27.10.1981: 2 yaşında
2. Fabio Luciano Doğum tarihi: 29.04.1975: 8 yaşında
3. Servet Çetin Doğum tarihi: 17.03.1981: 2 yaşında
4. Stephen Appiah Doğum tarihi: 24.12.1980: 3 yaşında
5. Ümit Özat Doğum tarihi: 30.10.1976: 7 yaşında
6. Mahmut H. Erdoğdu Doğum tarihi: 01.06.1983: O sene doğdu
7. Mehmet Yozgatlı Doğum tarihi: 09.01.1979: 4 yaşında
8. Zafer Biryol Doğum tarihi: 02.10.1976: 7 yaşında
9. Tuncay Şanlı Doğum tarihi: 16.01.1982: 1 yaşında
10. Marcio Nobre Doğum tarihi: 11.06.1980: 3 yaşında
11. Marco Aurello Doğum tarihi: 15.12.1977: 6 yaşında
12. Kerim Zengin Doğum tarihi: 13.04.1985: 2 sene sonra doğdu
13. Can Arat Doğum tarihi: 21.01.1984: 1 sene sonra doğdu
14. Gürhan Gürsoy Doğum tarihi: 24.09.1987: 4 sene sonra doğdu
15. Önder Turacı Doğum tarihi: 14.07.1981: 2 yaşında
16. Alex de Souza Doğum tarihi: 14.09.1977: 6 yaşında
17. Selçuk Şahin Doğum tarihi: 31.01.1981: 2 yaşında
18. Serdar Kulbilge Doğum tarihi: 07.07.1980: 3 yaşında
19. Semih Şentürk Doğum tarihi: 29.04.1983: O sene doğdu
20. Deniz Barış Doğum tarihi: 02.07.1977: 6 yaşında
21. Kemal Aslan Doğum tarihi: 24.10.1981: 2 yaşında
22. Olcan Adın Doğum tarihi: 30.09.1985: 2 sene sonra doğdu
23. Serkan Balcı Doğum tarihi: 22.08.1983: O sene doğdu
24. Rüştü Reçber Doğum tarihi: 10.05.1973: 10 yaşında
25. Nicolas Anelka Doğum tarihi: 14.03.1979: 4 yaşında

VE ÜLKENİN DURUMU

· Kenan Evren Cumhurbaşkandı, Turgut Özal 1983 sonunda başbakan oldu.
· Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş yasaklı liderlerdi.
· DSP, SHP, MHP, CHP siyaset sahnesinde henüz yer almamıştı.
· 12 Eylül sonrasının yerel seçimleri henüz yapılmamış, Bedrettin Dalan İstanbul Belediye Başkanı olmamıştı.
· Koç Grubu’nun patronu Vehbi Koç’tu ve görevi Rahmi Koç’a devretmemişti.
· Ünlü illüzyonist Zati Sungur hayattaydı.
· İstanbul Atatürk Havaalanı’nın adı “Yeşilköy Havaalanı” idi.
· Vatandaşlıktan çıkarılan Cem Karaca yurda dönmemiş, “Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda” şarkısını yapmamıştı.
· Türk Halk Müziği sanatçısı Ruhi Su hayattaydı.
· Usta sinemacı Yılmaz Güney hayattaydı.
· Adile Naşit hayattaydı.
· Alışverişlerimizde 5 liralık banknot kullanabiliyorduk.
· Jupp Derwall Galatasaray ile anlaşmamıştı.
· Askerlik 18 aya henüz inmemişti.
· Microsoft, Windows’u yapmamıştı.
· İnsanlık henüz internetle tanışmamıştı (daha 7-8 yıl beklemesi gerekecekti)
· Çernobil nükleer santralı patlamamıştı.
· Cep telefonu, araç telefonu yoktu.
· Telsiz kullanmak yasaktı.
· Taksilerde taksimetre yoktu.
· Apple Macintosh bilgisayarlar icat edilmemişti.
· Philips CD’yi daha yeni üretilmişti.
· Şehirlerarası telefon görüşmeleri için 031’i arar, kayıt verirdik.
· Haberleşmede telex kullanılırdı.
· Televizyonumuz siyah beyaz ve tek kanallıydı (TRT). Renkli televizyonumuz zaten yoktu.
· Sovyetler Birliği dağılmamıştı. Almanya, doğu ve batı olmak üzere iki parçaydı; Berlin duvarı yıkılmamıştı.
· Emre Belezoğlu 3, Hasan Şaş 7, Tuncay Şanlı 1, Nihat Kahveci 4 yaşındaydı. (Toplu liste aşağıda)
· KDV icat edilmemişti.
· 2. Boğaz Köprüsü yoktu.
· Otoyollar yoktu.
· AIDS yoktu.
· Üzerimizde döviz (dolar, mark v.s.) bulundurmak suçtu.
· İran ile Irak savaşıyordu.
· Telefon numaraları İstanbul'da 6, diğer kentlerde ise 4 veya 5 rakamlıydı.
· Celal Bayar hayattaydı.
· Naim Süleymanoğlu Bulgar vatandaşıydı (Naim Süleymanof)
· V.s. V.s.




FEBELİ OLMANIN AVANTAJLARI

Febeliyseniz, cok iyi kosarsiniz demektir.
( Cunku havaalaninda futbolcu kovalamak zor istir. )

- Eger Febeliyseniz, mutlaka yakin dovus egitimi almissinizdir.
( Dunyada JEEP icinde takim kaptanini doven baska
taraftar yoktur.

- Eger Febeliyseniz, cok hayalperestsinizdir.
( Gokteki yildiza Fenerbahce ismi verir, ondan sonra hangi yildiz bizimdi
diye arar durursunuz.)

- Eger Febeliyseniz, bu takimi tutmaktan dolayi suc
islemis olur ve yurt disinda kolayca saklanirsiniz.
( Cunku dunyada hic kimse sizi bilmez ve tanimaz )

- Eger Febeliyseniz, 100 yil boyunca savastiginiz baska bir
toplulugun bayragi altinda yasamaya mahkum olursunuz.
( Ulubatli Souness )

- Eger Febeliyseniz, dunyanin en kolay kandirilan taraftarisinizdir.
( Febe bir gun Ataturk Havalimani ` na Avrupa Sampiyonu olarak inecektir.
ALI SEN 1994 )

- Eger Febeliyseniz, 100 yillik tarihiniz boyunca
Bordeaux ve Manchaster City disinda ismini butun dunyanin bildigi bir baska
takimi elememissinizdir demektir.
( CANNES, SIGMA, MTK olaylarina girmiyoruz. )

- Eger Febeliyseniz, PENDIK ve LULEBURGAZ denildigi zaman
bir tuhaf olursunuz.
( Herhalde su an Amator Ligde oynuyorlardir veya
kuluplerin kapisina kilit vurulmustur )

- Eger Febeliyseniz, 5 + 1 ` in 6 ettigini
bilmiyorsunuz demektir.
( 5 + 1 = 6 . Kaynak... Ilkokul 2. sinif Matematik
kitabi )

- Eger Febeliyseniz ve yasiniz 18 ` in altindaysa,
hem resit olamamis hem de Turkiye Kupasini alamamissinizdir.

- Eger Febeliyseniz EDISON ` dan nefret
ediyorsunuzdur.

( BARCELONA - 3 FENERBAHCE - 0 Sartel iner ve
her yer karanliga gomulur.)

- Eger Febeliyseniz, tur gitti diye sahadan cekilebilir ve
1 yil ceza alirsiniz )
( Zaten 18 yildir alinamamis bir kupa icin cok
buyuk bir kayip degil dogrusu )

- Eger Febeliyseniz SEN AGLAMA, ARKASI GELMEZ DERTLERIMIN,
BIR EFSANEYDI sarkilarini ezbere bilirsiniz )

- Eger Febeliyseniz, evrim teorisine inaniyorsunuz
demektir. ( EFSANE KESTANE )

- Eger Febeliyseniz, Sampiyonlar Ligi ` ne katilan 32
takim icinde puan almayan tek takimin taraftarisinizdir.

( Utanmadan kendinize, Artik lige donduk. 3. yildiz cok
onemli gibi hedefler koyarsiniz. )

Çarşı Fenerbahçe'ye Karşı ( Unibjk.net )

Çarşı is here !

Evettt sevgili okurlarımız...Bismillah dedik ve bu mubarak Ramazan gecesi işe başladık.Sizlerle şüpesiz burada çok şey paylaşacağız.Bizlere bu yazıyı yazma fırsatı veren başta Blogger olmak üzere tüm sanal aleme teşekkürlerimizi bir borç biliriz.Neyse lafı fazla uzatmadan hazır uykumda gelmişken sizlere Ezik FB nin ezik başlığı ile merhaba diyeyim!
 

En güncel Beşiktaş Haberleri Hangi Sitede?

En güncel Denizli Haberleri Hangi Sitede?